1. Forside
  2. /
  3. Nyheder
  4. /
  5. Så meget samlede danskerne ind til børn på flugt

Så meget samlede danskerne ind til børn på flugt

dansk erhvervsliv
82.104.925 kroner blev resultatet for Danmarks Indsamling 2020. Sammen med danskerne har DR og 12 af landets største humanitære organisationer under overskriften ”Lille land, stort hjerte” samlet ind til børn på flugt – fordi alle børn fortjener en tryg barndom, uanset hvor i verden, de er født.

Lørdag aften åbnede Danmarks Indsamling dørene i Vejle Musikteater til sit store årlige indsamlingsshow på DR1. Engagementet og donationerne er rullet ind hele i januar måned, og i aften kulminerede indsamlingen i et imponerende resultat på hele 82.104.925 kroner.

”Danmarks Indsamling 2020 har kaldt på det danske hjerte. Og med aftenens svimlende indsamlingsresultat er det tydeligt at se, at det danske hjerte er stort. Vi er så taknemmelige for, at danskerne igen står sammen og samler så flot et beløb ind. De vil gå til børn, som er tvunget på flugt fra deres hjem på grund af klimaforandringer, krig og forfølgelse. Mange af børnene er uledsagede. De ser ting, ingen forældre ønsker, at deres børn skal se, og de kæmper hver dag for at overleve en grusom virkelighed,” siger formand for Danmarks Indsamling Mulle Juul Korsholm og fremhæver danskernes engagement:

”De senere år er engagementet rundt om i landet taget til i styrke med flere og flere indsamlinger på skoler, i virksomheder og med et stort cykelløb – og også her i Vejle i aften, har vi kunne mærke en kolossal opbakning til Danmarks Indsamling og årets tema børn på flugt.”

Det indsamlede beløb er samtidig steget i forhold til 2019, hvor resultatet endte på 71,7 millioner kroner.

Lille land, stort hjerte

Danmarks Indsamling er bygget op om underholdning og oplysning samt engagementsskabende aktiviteter i januar måned og frem til showet den 1. februar. DR stiller sine platforme til rådighed særligt i ugen op til showet.

”Danmarks Indsamling giver årligt et vindue til verden, hvor den redaktionelle dækning i tiden op til indsamlingen er med til at fortælle historier om verdens fattigste befolkningsgrupper, der ellers kan have svært ved at få tid i medierne. I DR er vi stolte over at kunne stille vores platforme til rådighed, og det er så dejligt at mærke danskernes opbakning – både i form af de hundredtusinder af seere, der har set med i aften, og de mange donationer, danskerne har givet til verdens børn på flugt,” siger DR’s redaktør Anders Thomsen.

Det er i år 14. gang, at Danmarks Indsamling afholdes.

Sammen med danskerne har DR og 12 af landets største humanitære organisationer samlet penge ind til børn på flugt i 12 konkrete projekter i 12 lande på tre kontinenter. 

For mere information
  • Formand og pressetalsperson for de 12 humanitære organisationer Mulle Juul Korsholm kan kontaktes via presse@danmarksindsamling.dk / +45 26210326
  • DRs redaktør Anders Thomsen kan kontaktes via DR Kommunikation og Presse: sukn@dr.dk / +45 28545141

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s Verdensmål for en bæredygtig global udvikling. I 2020 er det 14. gang, Danmarks Indsamling afholdes. Indsamlingen løber fra 1. januar med aktiviteter i hele landet og kulminerer med et tv-show på DR1 lørdag den 1. februar 2020 kl. 19.00 direkte fra Vejle Musikteater.

De 12 deltagende organisationer er: CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, PlanBørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark. Desuden kan 10 % af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

Læs mere på www.danmarksindsamling.dk

Menu