1. Forside
  2. /
  3. Nyheder
  4. /
  5. Gode Gerninger er skudt i gang

Gode Gerninger er skudt i gang

gode gerninger lanceres

Gode Gerninger lanceres nu i samarbejde med DR Ramasjang og Novo Nordisk Fonden

Konceptet Gode Gerninger kalder på børn over hele Danmark i den gode sags tjeneste. For hver gang et barn udfører en god gerning, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kr til årets Danmarks Indsamling. Den samlede donation går til et Røde Kors projekt i Syrien, der hjælper børn og unge med at bearbejde deres traumer fra den lange borgerkrig og skabe en bedre fremtid for dem selv. Læs alt om projektet her.

DR Ramasjang bliver den digitale primus motor på projektet med et interaktivt site for de yngste danskere. Her møder børn populære figurer fra DR’s univers, når de digitalt kan indberette deres Gode Gerninger og få tips til, hvordan man kan hjælpe andre via aktiviteter, der tager hensyn til den nuværende covid-19 situation.

Besøg DR Ramasjangs konceptside for Gode Gerninger her.

Udover DR Ramasjang samarbejder blandt andet biblioteker landet over, foruden FDF forbundet, om at Gode Gerninger lanceres og udbredes på landsplan. FDF præsenterer på deres hjemmeside en liste over 10 kategorier af corona-venlige gode gerninger.

Se listen her.

Gennem konceptet Gode Gerninger får børn mulighed for at deltage i årets Danmarks Indsamling på en meningsfuld måde, der ikke kræver et økonomisk bidrag:

Det er af stor betydning for Danmarks Indsamling, at danske børn har en konkret mulighed for at være en del Danmarks Indsamling. De kan ikke som voksne give penge, men de kan give deres tid og deres indsats. Derfor er det rigtigt godt, at Novo Nordisk Fonden nu også vil belønne deres flid til fordel for jævnaldrende, der ikke har de samme muligheder, som danske børn”, siger formand for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm.

Læs mere om konceptet Gode Gerninger her.

Menu