1. Forside
  2. /
  3. Nyheder
  4. /
  5. Kanonresultat fra efterskolerne

Kanonresultat fra efterskolerne

tilmeld virksomhed

Hjemsendte elever på landets efterskoler lander kanonresultat

I de sidste fem uger har landets efterskoleelever ikke set skyggen af hverken lærere, elever eller skole på andet end en skærm. Og måske også i deres drømme.

Men det forhindrede ikke hele 19 efterskoler fra hele Danmark i at give den en skalle for coronakrisens børn. Og de landede sammen et fantastisk resultat alle besværligheder til trods. Med samlet 796.423 kroner fik efterskolerne det bedste resultat siden 2014.

Danmarks Indsamling havde i samarbejde med Spar Nord Fonden udlovet 5.000 kroner i startkapital til hver efterskole til gode initiativer – og man må sige, at det tilskud blev forrentet mere end fantastisk.

Helt i top kom Skyum Efterskole fra Thy, der alene samlede 191,194,48 kroner ind – og dermed får 10.000 kroner til en fælles begivenhed fra Spar Nord Fonden som tak for engagementet.

Mette Schmidt Dissing fra Skyum Efterskole fortæller:

Vi er ved at revne af stolthed over vores savnede og hårdt ramte elever, der i den grad har taget udfordringen op og skabt fællesskabsfølelse på afstand.  

Indsamlingen er foregået ved pantindsamling, salg af brugt tøj, legetøj m.m., Eleverne har tilbudt deres arbejdskraft, givet deres løn fra deres fritsjobs til indsamlingen, lavet bingoaften, løbet sponsorløb og rigtig mange har solgt kager og andet bagværk i deres nærområder.  

I onsdags da vi havde sponsorløb nåede de 167 elever op på 1400 km. tilsammen og et lokalt mobildiskotek havde ved 1300 km lovet dem at stå for DJ, lyd/lys og fotografering til deres første elevfest, når de må afholde sådan en. De 1400 km. indbragte udover udsigten til et brag af en fest også 56.000 kr. til indsamlingen! 

Eleverne har også arbejdet med et fagligt indhold, hvor de har fået til opgave at dykke ned i nogle af de problemstillinger Danmarks Indsamlings både nuværende og kommende projekter arbejder med. Der har altså også været fokus på at de unge mennesker har tilegnet sig viden og nysgerrighed og måske vigtigst: et perspektiv til deres egne hverdagsproblematikker.

Se alle efterskolernes indsamlinger her

Menu