Esbjerg er årets værtsby

Esbjerg er værter for Danmarks Indsamling 2022

Danmarks Indsamling 2022 giver børnene en ny start og sender fra Musikhuset Esbjerg

Lørdag den 29. januar 2022 afholdes Danmarks Indsamling for 16. år i træk. Det stort anlagte indsamlingsshow sendes vanen tro live på DR1 og denne gang fra Musikhuset Esbjerg.

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over, at Esbjerg skal danne ramme om det store indsamlingsshow:

”Vi glæder os i den grad over, at det er lykkes for Musikhuset Esbjerg i samarbejde med Esbjerg Kommune at få Danmarks Indsamlingen her til det vestjyske. Vi får en helt unik mulighed for at vise en mere kulturel side af Esbjerg frem for resten af Danmark. Samtidig med at vi kan støtte de uskyldige ofre for Coronapandemien. Nemlig børnene,” siger Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

Sendes fra Musikhuset Esbjerg
Når Danmarks Indsamling 2022 transmitteres live fra Musikhuset Esbjerg, er det første gang Esbjerg er vært for showet. At valget er faldet på Esbjerg, skyldes blandt andet de rigtigt gode fysiske forhold som Musikhusets mange faciliteter giver. Først og fremmest er foyeren stor og indbydende og kan skabe perfekte rammer for selve showet, men husets mange andre lokaler giver rigtigt gode muligheder for de mange følgearrangementer, som Danmarks Indsamling kaster af sig

Vigtigt med lokal opbakning
DR sender traditionen tro live fra den store indsamling. Og det stiller store krav til faciliteter og opbakning fra værtsbyen:

“Jeg ser frem til samarbejdet med Esbjerg og er glad for den opbakning, vi har fået fra Esbjerg til at løfte Danmarks Indsamling 2022. Selv om vi forhåbentligt er over det værste i forhold til coronapandemien, så er det i høj grad et emne, der desværre sætter en meget negativ dagsorden for store dele af verdens befolkning – og i høj grad de fattigste. Jeg ser derfor frem til, at DR sender live fra Musikhuset Esbjerg lørdag den 29. januar 2022”, siger formand for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm.

Støtten fra Danmarks Indsamling er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2022 har Danmarks Indsamling fokus på at give coranakrisens børn en ny start.

Læs mere om temaet for årets indsamling her.

keyboard_arrow_up