Værterne til Danmarks Indsamling 2023 er …

Erfaren trio

Det er en erfaren værtstrio, der i år skal føre danskerne igennem årets indsamlingsshow på DR1 den 4. februar 2023. Sara Bro, Ulla Essendrop og Katrine Muff er klar til fem timers live-udsendelse fra Værket i Randers.

Når årets Danmarks Indsamling går live på DR1 lørdag den 4. februar fra Værket i Randers for at samle ind til verdens sårbare børn, bliver det med tre rutinerede værter ved roret. De tre DR-værter, Sara Bro, Ulla Essendrop og Katrine Muff, har tilsammen erfaring med alt lige fra live-shows, nyheder, radio, tv-events og mange interviews.

 

Det er et meget stærkt hold af værter, som igennem showet vil give os et indblik i de udfordringer, børn verden over bliver udsat for – og ikke mindst hvordan vi allesammen i Danmark kan hjælpe børnene gennem Danmarks Indsamling,”

siger formand for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm.

Sara Bro i Etiopien forud for indsamlingsshowet

Sara Bro er netop hjemvendt fra Etiopien med Danmarks Indsamling.

>> Se Saras Story fra Etiopien

Her har hun forud for årets indsamling fået et indblik i, hvordan tidligere donationer er kommet på arbejde og nu skaber muligheder for sårbare børn.

 

På min tur har jeg mødt børn, som har boet på gaden og kæmpet for at overleve, som nu har fået et sted at bo og får hjælp til komme videre med deres liv gennem uddannelse i bl.a. iværksætteri. Nogle af børnene bliver endda genforenet med deres familier. Det er fantastisk at se, hvordan donationerne fra Danmarks Indsamling hjælper børnene på en respektfuld og anerkendende måde, og at børnene derfor begynder at tro på en bedre fremtid,

forklarer Sara Bro.

Projektet i Etiopien hjælper børn, der lever på gaden, hvor de mest udsatte børn får husly, mad og sundhedstjek samt udviklet deres kompetencer, så de kan få et job og en sikker tilværelse. Mere end 10.000 børn under 18 år lever på gaden i Etiopiens hovedstad.

>> Se hvilke projekter pengene går til

Danskerne donerede 101,8 millioner kr., som nu hjælper børn i 12 lande

Sidste år indsamlede danskerne 101,8 millioner kr. til coronakrisens børn. I år går donationerne til verdens sårbare børn, som der desværre kommer flere af som konsekvens af global økonomisk nedgang, energi-, fødevare- og klimakrise samt efterveerne af pandemien. Konsekvenserne for verdens sårbare børn er blandt andet underernæring, at de tvinges ud i ekstrem fattigdom og børnearbejde eller bliver drevet på flugt.

Aktiviteter over hele Danmark i januar

I hele januar måned bliver der derfor samlet ind til børnene gennem en række indsamlingsaktiviteter i hele Danmark.

Fra børn, der går sammen gennem Børnenes Danmarks Indsamling, gymnasier der laver fredagscafér, efterskoler der samler pant ind, løbeklubber, der løber for det gode formål og meget, meget mere.

Showet bliver sendt live på DR1 den 4. februar fra Værket i Randers.

Værket i Randers er vært for Danmarks Indsamling 2023

For mere information

Formand for Danmarks Indsamling Mulle Juul Korsholm: presse@danmarksindsamling.dk / +45 40 57 17 17

Om Danmarks Indsamling

I år er det 17. gang, at indsamlingen afholdes.

Mere om Danmarks Indsamling

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 1,4 milliarder kroner, der har hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid. Læs mere på danmarksindsamling.dk.

keyboard_arrow_up