Pokalen for bedste auktion gik til Randers

Foto: Jakob Lerche

Da sidste hammerslag lød på ”Danmark på Auktion” ved Danmarks Indsamling den 7. februar satte Randers landsrekord. Fredag den 9. juni overrakte Danmarks Indsamling den fornemme pris ”Danmark på Auktion” til Randers Kommune

Fredag eftermiddag den 9. juni kom Danmarks Indsamling igen til Randers. Randers var vært for Danmarks Indsamling 4. februar i år. Denne gang handlede besøget om at overrække pokalen ”Danmark på Auktion” til Randers Kommune for at indtage førstepladsen blandt alle landets kommuner i ”Danmark på Auktion”.

Kommuner dyster om at samle mest ind

Landets kommuner sætter hvert år i forbindelse med Danmarks Indsamling ”Danmark på Auktion” med hjælp fra Lauritz.com. Randers Kommune indtog her i 2023 førstepladsen med det største indsamlede auktionsbeløb. Hele 132.750 kroner blev der til verdens sårbare børn – fordelt på ni forskellige auktioner. Bag de enkelte auktioner, som alle i landet kunne byde på, står

 • GAIA Museum,
 • Randers Regnskov,
 • Randers Teater,
 • Værket,
 • Randers FC,
 • Randers Kammerorkester,
 • Memphis Mansion og Randers Fiskeriforening.

 

Foto: Jakob Lerche

Alle havde de bidraget med hver deres sjove, spændende og attraktive auktion. Derfor var de naturligvis med til at modtage pokalen.

 

Der var en fantastisk opfindsomhed i auktionerne, og jeg er ikke i tvivl om, at det er årsagen til, at vi vandt. Tak for den store opbakning og den iderigdom I alle har bidraget med. Æren for at vi nu modtager prisen, tilkommer jer,
lød det fra borgmester Torben Hansen, der på vegne af Randers Kommune modtog en smuk vandrepokal fra Danmarks Indsamling.

Pokalen er en glasskulptur, som er designet af glaspusteren Mikkel Yerst. Sidste år stod pokalen på borgmesterkontoret i Esbjerg. Tidligere har Faaborg-Midtfyn Kommune haft pokalen hele tre gange, ligesom den har været et smut forbi både Slagelse og Lejre.

 

Men der er aldrig før en kommune, som har formået at indsamle et så stort beløb gennem Danmark på Auktion, som I har i Randers Kommune. Stort tillykke med det. Det er flot klaret. I har virkelige opnået resultater genemme samarbejde og fællesskab”,
sagde Stig Fog, projektleder for Danmarks Indsamling.

Randers Kommune indtager nu førstepladsen i Danmark på Auktion. Stevns og Skive kommuner kom på 2 og 3. pladsen med hhv. 17.500 kr. og 10.250 kr.

De ni auktioner fra Randers var:

 • Bliv gift midt på stadion i halvlegen 875
 • Helt unik candlelight dinner i Sydamerika kuplen 20.000
 • Byd på din egen koncert hjemme i badeværelset 5.250
 • Helt særlig verdensmålskunst 18.750
 • August-lystfiskereventyr af den vilde slags i Randers Fjord 3.250
 • Dit eget Elvis og Cash-event på Memphis Mansion i Randers 23.750
 • Tag vennerne med i Skybox til en 3F-superligakamp af de intense,
 • når Randers FC og Lyngby BK tørner sammen. 32.500
 • Muligheden for at dirigere Randers Kammerorkester 4.000
 • Virksomhedskoncert med Randers Kammerorkester 24.375
keyboard_arrow_up