Jubilæumsbyen Holstebro bliver vært i 2024

Danmarks Indsamling og jubilæumsbyen Holstebro sætter fokus på verdens sultne børn

I 2024 fejrer Holstebro byens 750-års jubilæum, og begivenheden bliver skudt i gang, når Danmarks Indsamling sender live fra Musikteatret den 3. februar. Med millioner af børn der sulter i verdens fattigste lande, kommer indsamlingen til at gå til 12 humanitære projekter, der hjælper dér, hvor nøden er katastrofal.

Når danskerne tænder for DR1 kl. 19:00 lørdag den 3. februar 2024, vil de opleve et oplysende og stjernespækket indsamlingsshow, hvor pengene, der bliver indsamlet, går til børn, der lider af fejlernæring og sult i verdens fattigste lande. Holstebro Kommune og Musikteatret Holstebro kan samtidig vise, hvordan byen er blevet formet igennem de sidste 750 år.

 

Især verdens fattigste lande kan mærke, at både den globale fødevarekrise og klimaforandringer med cykloner, tørke eller ekstrem regn til følge, gør det mere og mere vanskeligt at få nok mad.
Siger forkvinde for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm.

“Hvis børnene overhovedet får mad, får de ikke den mad, der har brug for. Lige nu er over 13 millioner under fem år så udsultede, at der er i akut fare for at dø.

Direktør for Musikkteatret Holstebro, Anders Jørgensen.

Holstebro samler danskerne til februar

Når Danmarks Indsamling transmitteres live fra Musikteatret Holstebro, er det ingen tilfældighed. Byen har en lang tradition for at bygge bro, skabe fællesskaber og løfte i flok. Og i 2024 kan Holstebro fejre byens 750-års byjubilæum, som bliver en folkefest med 750 events. Og både Musikteatret Holstebro og Holstebro Kommune ser frem til den store begivenhed.

”Vi er glade for, at vores position og stærke netværk har kunnet trække Danmarks Indsamling til Holstebro, og vi ser det som vores gave til Holstebro Kommune i det store jubilæumsår,” siger direktør i Musikteatret Anders Jørgensen.

Borgmester H.C. Østerby fortsætter: ”Jeg er sikker på, at vi kan være med til at lave et rigtigt godt indsamlingsresultat, og hvor vi med denne vigtige begivenhed kan skabe lokal og national inddragelse med et vigtigt internationalt udsyn. På den måde står vi sammen og forbinder os med fortid, nutid og fremtid og med de lokale, med Danmark og med verden.”

Borgmester for Holstebro Kommune H.C. Østerby

18 år med Danmarks Indsamling på DR

DR har igennem 18 år stået for Danmarks Indsamling og redaktør Jan Lagermand Lundme ser frem til at kaste lys over nogle af de sultrelaterede udfordringer børn ude i verden står over for.
”Jeg glæder mig endnu engang til at engagere danskerne i næste års sag. Jeg håber og tror, at vi – også i 2024 – kan gøre en forskel for verdens mest sårbare børn,” siger Jan Lagermand Lundme, DR-redaktør på indsamlingsshowet.

Derfor samler vi ind

Pengene, der bliver indsamlet, kommer til at gå til målrettede udviklingsprojekter gennem Danmarks 12 største humanitære organisationer.

Støtten fra Danmarks Indsamling er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2024 har Danmarks Indsamling fokus på at hjælpe børn der lider af fejlernæring, underernæring og sult i nogle af verdens fattigste lande.

Hent pressekontakter og pressebilleder.

Kontaktinformation

Lone Abildtrup, administrationschef Musikteatret Holstebro
la@musikteatret.dk, mobil 51 15 2360

Mette Mørk Andersen, kommunikationschef Holstebro Kommune
mette.mork.andersen@holstebro.dk, mobil 29 67 76 69

Jan Lagermand Lundme, redaktør DR
jlq@dr.dk, mobil 40 46 04 50

Mulle Juul Korsholm, forkvinde Danmarks Indsamling
info@danmarksindsamling.dk, mobil 40 57 17 17

Om Danmarks Indsamling

Siden 2007 har danskerne hvert år stået sammen om Danmarks Indsamling, og siden 2018 har Danmarks Indsamling været afviklet udenfor København i henholdsvis Aarhus, Aalborg, Vejle, Viborg, Esbjerg, Randers og nu Holstebro. I januar 2023 blev der indsamlet over 100 millioner kroner. Samlet set er der indsamlet imponerende 1,5 milliarder kroner i de år, der er afholdt Danmarks Indsamling. Showet, der er kulminationen på en uge i indsamlingens tegn, tiltrækker samtidigt hvert år op mod 1,5 million tv-seere fordelt hen over aftenen, når DR1 sender live i ikke mindre end fem timer.

 

 

 

 

keyboard_arrow_up