Samarbejde med Dansk Retursystem involverer de unge

For andet år i træk er Dansk Retursystem og Danmarks Indsamling gået sammen om at gøre pant til noget unge mennesker samler op, for at gøre en forskel for verdens sultne børn. Danmarks Pantindsamling er godt i gang, og gymnasier, efterskoler, friskoler og frie fagskoler omsætter panten til penge, der går til Danmarks Indsamling.

Dansk Retursystem har i flere år opfordret Danmarks unge til at gøre noget godt for klima og miljø i Join2recycle, så da Danmarks Indsamling bød op til samarbejdet, var det helt i tråd med strategien at takke ja.

 

“Vi ser en mulighed for at gøre pantindsamlingen til den unge generations donation sammen med Dansk Retursystem. Vi er derfor gået ind i samarbejdet, fordi Danmarks Indsamling favner bredt og på tværs af de hjælpeorganisationer, der støtter de børn og unge, der ikke som os kan spise sig mætte hver dag”
siger Anne-Mette Bundgaard, kommunikations- og brandingchef i Dansk Retursystem.

Danmarks Indsamling favner hele Danmark og med de 12 største hjælpeorganisationer i ryggen er størrelsen på samarbejdet interessant for Dansk Retursystem.

Selv om unge mennesker er meget miljøbevidste, er de tilsyneladende også magelige: Undersøgelserne bag beregningerne viser nemlig, at 15-30-årige er mere tilbøjelige end andre aldersgrupper til at smide panten i skraldespanden eller stille den tilfældigt på gaden, når de er uden for hjemmet, sammenlignet med andre aldersgrupper.

>> Læs alt om Danmarks Pantindsamling

“Selvom vi i Danmark er verdensmestre i at pante, så er vi som organisation også optaget af at få de unge til at se, at den pant, der måske ikke er så betydningsfuld for dem, reelt kan gøre en forskel. Både for deres ligesindede i andre lande, der har det meget sværere end dem selv, og ved at flasker og dåser bliver genanvendt til nye, så der udledes mindre CO2 og der ikke skal graves nye råstoffer op til at fremstille mere ny emballage. Den dør er Danmarks Pantindsamling med til at åbne, så vi håber, at kampagnen, giver genlyd og nye refleksioner hos dem, der er med og bidrager med deres pant.”  forklarer Anne-Mette Bundgaard.

Danmarks Pantindsamling - vi samler pant ind igen i 2024

keyboard_arrow_up