Hjemløse bakker op og revser kommentarer på sociale medier

Vi skal hjælpe børnene

Selv hjemløse i Danmark, der ikke selv har ret meget, bakker op om at hjælpe børn i verdens fattigste lande.  SAND – De hjemløses Landsorganisation – har i flere år valgt at støtte Danmarks Indsamling.

Vi har været på gaden og mødt hjemløse. Hør deres grunde til at hjælpe også selvom det ikke har ret meget at hjælpe med.

Støt hjemløse på Facebook eller deres hjemmeside

Mange mennesker bruger rigtig meget energi på at skrive om hjemløse og hjælp i Danmark i kommentarsporet på de sociale medier. Det må være op til den enkelte dansker at beslutte for sig selv, hvem man vil hjælpe. Danmark Indsamlings håb er mange vil hjælpe både i Danmark og i de lande hvor mennesker lever under forhold, som ligger meget langt fra den danske virkelighed.

Heldigvis er der i løbet af året mange indsamlinger, der er målrettet danskere og  mange af organisationerne bag Danmarks Indsamling hjælpe både ude og hjemme.

Hjælp hjemløse også på Facebook

Sociale medier fungerer grundlæggende sådan, at hvis man interagerer med indhold, så er sandsynligheden for at få mere af den type indhold større og indholdet får generelt mere opmærksomhed.  Derfor anbefaler Danmarks Indsamling at hjælpe hjemløse ved at bruge skrivelysten til at skrive, der hvor man fremmer hjemløses sag fx Facebook gruppen for de hjemløses forening. www.facebook.com/groups/SANDhjemloese

 Støt i Danmark

Hvis du vil støtte mennesker i Danmark kan du vælge en af Indsamlingsorganisationernes brancheorganisation ISOBRO medlemmer og hjemløse kan støttes gennem deres forening SAND.

 

Ole, hjemløs: Støt børnene – jeg skal nok klare mig

I år har vi præsenteret Luna og Ole for nogle af de mange kommentarer vi får i Danmarks Indsamlings kommentarspor. Se hvordan de reagerer i filmen her:

Krige og kriser rammer børnene hårdest

Hvis vi kunne, hjalp vi alle i nød. Men det er børnene, der betaler den højeste pris og børn i verdens fattigste lande rammes hårdt. Derfor har Danmarks Indsamling valgt at støtte verdens sultne børn i nogle afverdens fattigste lande.

Det rør også de hjemløse

Lige nu oplever vi alt for mange krige og kriser, hvor verdens fattigste børn er de største ofre. Deres nød er umenneskelig og den nød rør også de hjemløse.

2024

I skulle skamme jer at komme med sådan en udtalelse”, Luna

2023

 

“Som gadens folk ved vi at det en småpenge, der kan gøre en forskel”.  Daniel og Kasper er hjemløse og de gik på gaden for at samle pant til verdens sårbare børn.

2022

 

Vi kan overleve på gaden, det kan børn ikke.  I dag vil jeg gerne give min pant til de udsatte børn i de fattige lande, hjemløs

2021

 

Nogen af dem, der forstår det allermest er jo os, der selv prøver det på vores krop. Hvordan det er at fryse, hvordan er er at være sulten, hjemløs

2020

 

Jeg vil hellere hjælpe børn på flugt end mig selv, hjemløs

Jeg synes, vi har pligt til at hjælpe hinanden med skabe nogle gode liv, man kan ikke være ligeglade med andre hjemløs

 

Danmarks Indsamling hjælper de aller fattigste

Med målrettede udviklingsprojekter i 15 lande, hjælper Danmarks 12 største humanitære organisationer nogle af de mest sårbare familier i verdens kriser. Vi sikrer, at børnene får mad og rent drikkevand, at de får uddannelse, læge- og krisehjælp, omsorg og beskyttelse.

Hvis du vil hjælpe verdens sårbare børn kan du støtte Danmarks Indsamling.

 

keyboard_arrow_up