Mission Øst 2021: Giv Nepals børn håb for fremtiden – de har brug for det! (Tilskudsprojekt)

mission øst

Mission Øst søsætter et projekt med mad og skoleundervisning da Corona fratager Nepals børn den skolegang, der kan få dem ud af børnearbejde og sult

På billedet: 11-årige Dhirja bruger 8 timer om dagen på husligt arbejde og børnepasning. Mission Østs projekt hjælper børn som Dhirja med mad og adgang til skoleundervisning (C) Mission Øst 2021

Dhirja Bam fra Nepal er 11 år. Hun skulle egentlig gå i skole og lave lektier, når hun kommer hjem. Men ingen af delene er muligt for hende. Hendes familie er ekstremt fattige og er nu kastet ud i en helt uoverskuelig krise på grund af Coronapandemien.

Dhirjas far er i fængsel, og hendes mor tager forefaldende arbejde for at forsørge familien så godt hun kan. Selv må Dhirja arbejde 8 timer om dagen med at passe hus, kvæg og sine små søskende.

Skolegang kan der ikke blive tale om. Dels er skolen lukket på grund af Corona, og dels har familien ikke råd til skoleuniform og skolematerialer.

Coronakrisen gør ondt værre

Coronapandemien har gjort ondt værre for den lille familie. Og det især ud over børnene, at de ikke kan komme i skole, da skolegang er en af de få veje ud af fattigdommen, kastesystemet og børnearbejde.

Det er børn som Dhirja, Mission Østs projekt er sat i verden for at hjælpe. Med penge fra Danmarks Indsamling vil op mod 2.750 børn og deres familier få brød på bordet, mens lærere og ledere i 10 skoler får vejledning i at hjælpe børnene med at indhente tabte skolekundskaber. Samtidig oprettes 10 forældregrupper for familier med særlige behov.

Projektet målrettes Palata kommune i Kalikot-distriktet i Karnali-regionen, der er en af Nepals allerfattigste områder. Over halvdelen af befolkningen i de fjerntliggende bjergegne lever under fattigdomsgrænsen.

”Projektet vil medføre positiv forandring i børnenes og deres familiers liv. Børnene får kvalitetsundervisning, der vil kompensere for tabt skolegang under COVID 19. Forældrene får støtte til at give deres børn til mad, uddannelse og sundhedspleje,” udtaler projektkoordinator Khagendra Bista.

Mission øst: giv børn håb om et bedre liv

I Palata er mulighed for uddannelse i forvejen begrænset af manglen på gode læringsmiljøer og dygtige lærere og ledere. Den vanskelige situation er forværret under Coronakrisen, idet skolerne blev lukket fra og med marts 2020.

Projektet vil med støtte fra Danmarks Indsamling give de mest marginaliserede børn og familier håb om et bedre liv. Børnene vil modtage kvalitetsundervisning i et godt læringsmiljø, og forældre vil få hjælp til at generere en højere indkomst og derved kunne brødføde deres familier.

Mission Øst udfører projektet i tæt samarbejde med den lokale organisation KIRDARC, som med base i Palata har gennemført lignende projekter med stor succes.

Fakta

  • Halvdelen af Nepals familier har kun mad nok til halvdelen af året. 32 procent lider under ekstrem fødevaremangel, de fleste af dem i Karnali-provinsen.
  • Projektområdet Palata er et af de mindst udviklede landkommuner i Karanali-provinsens Kalikot-distrikt. Knap 49 procent af befolkningen kan læse. For kvinder er tallet nede på 37 procent.
  • Befolkningen i Palata er ekstremt fattige. Kun 34 procent har råd til mad i 3 måneder, 37 procent i 6 måneder og 29 procent i 12 måneder eller mere.
  • 73 procent af familierne kan kun betale for tøj, medicin, uddannelse osv. i 4 måneder af året.
  • Over 40 procent af befolkningen praktiserer børneægteskaber og Chhaupadi, hvor piger isoleres i udhuse og stalde under deres menstruation.
  • 35 procent af befolkningen lider under diskrimination på grund af kaste, børnearbejde, partnervold og overdrevet arbejdsbyrde på kvinder og unge piger.
  • Kun 37 procent af kvinderne i Palata kan læse. Uddannelse af kvinder har ikke været prioriteret, da de fleste beskæftiger sig med madlavning, passer kvæg og vasker tøj for deres familie.
  • Kun omkring 14,6 procent af skolerne har uddannet lærere i ligestillende og børnesikrende pædagogik.
  • Kun 31,5 procent af skolernes ledelser og forældrelærerforeninger er uddannet i skoleforvaltning.

 Kilder:

Palata Rural Municipality Profile, Kalikot District Profile, Poverty Alleviation Fund Nepal og USAID.

keyboard_arrow_up