1. Forside
  2. /
  3. Om Danmarks Indsamling
  4. /
  5. Danmarks Indsamling 2019: Styrk verdens piger
  6. /
  7. Røde Kors 2019: Udsatte piger har fået tryggere rammer i Cox’s Bazar

Røde Kors 2019: Udsatte piger har fået tryggere rammer i Cox’s Bazar

røde kors 2019

Før manglede udsatte piger i Cox’s Bazar et trygt sted at være. I dag kan de med hjælp fra Danmarks Indsamlingen mødes i pigecentre i lejren.

I verdens største flygtningelejr Cox’s Bazar i Bangladesh kan livet for piger være ekstra hårdt. De er flygtet fra vold og tortur, men mange er fortsat usikre og risikerer overgreb i den overbefolkede flygtningelejr.

Røde Kors har med pengene fra Danmarks Indsamlingen oprettet syv pigecentre i Cox’s Bazar, som har sikret trygge omgivelser for udsatte piger at mødes i.

Centrene giver pigerne et fællesskab og samvær, mens de samtidig får bearbejdet traumatiske oplevelser fra livet på flugt. Her lærer pigerne også, hvordan de bedre kan tage vare på sig selv og undgå fremtidige overgreb og misbrug. Det sker gennem forskellige psykosociale aktiviteter, som også styrker pigerne. De modtager derfor også støtte og undervisning indenfor håndværk, syning, madlavning, engelskundervisning, håndtering af menstruationshygiejne og sundhed.

Håb om en bedre fremtid

“Vi er så glade for, at vi under CoVid-19 pandemien har været i stand til at hjælpe de piger, der i forvejen har været så meget igennem og er særligt sårbare i Cox’s Bazar. Gennem projektet har pigerne fået mere selvtillid og modstandskraft, og de har fået nyt håb om en bedre fremtid,” fortæller Røde Kors’ landekoordinator i Bangladesh Emmeline Managbanag.

Projektet har indtil videre hjulpet 960 piger i alderen 12-19 år i lejren.

Projektet skal hjælpe endnu flere piger

Selvom coronapandemien har gjort det sværere at hjælpe pigerne i lejren, så har de psykosociale aktiviteter i centrene allerede gjort en stor forskel. De trygge rammer og håbet for fremtiden skal derfor sikres for endnu flere piger. Derfor er projektet blevet forlænget indtil juni 2021.

Fakta

  • 7 pigecentre er blevet oprettet i Cox’s Bazar, hvor 960 piger i alderen 12-19 år har fået hjælp
  • I alt har 11.132 modtaget psykosocial støtte gennem projektet
  • I teltlejren Cox’s Bazar i Bangladesh bor tæt på 900.000 mennesker, hvilket gør den til verdens største flygtningelejr.
  • Cirka 20% af de fordrevne i lejren er piger i alderen 0-11 år – omkring 180.000 piger.

Kilde: [2020] Progress Report DI – Hope and Safety for adolescent Girls

Kilde: [2018] Plan International. Rapport: Adolescent Girls in Crisis: Voices of the Rohingya(2018) + UNHCR. Population factsheet

Menu