1. Forside
  2. /
  3. Om Danmarks Indsamling
  4. /
  5. Danmarks Indsamling 2019: Styrk verdens piger
  6. /
  7. UNICEF 2019: Nye drømme for Madagaskars udsatte unge

UNICEF 2019: Nye drømme for Madagaskars udsatte unge

UNICEF 2019

I Madagaskar modtager udsatte børn og unge læring, der giver dem mod på livet og ambitioner om en fremtid væk fra det hårde liv på gaden

For første gang i lang tid, ser Fanantenana en lysere fremtid foran sig. Den 16-årige dreng har i flere år levet som hjemløs på gaden i hovedstaden Antananarivos. Hans rodløse tilværelse ændrede sig med ét, da han blev arresteret for lommetyveri og placeret i et center for unge, der har begået mindre overtrædelser af loven. 

På centeret har han, sammen med 187 andre unge, været en del af et projekt, der er støttet af Danmarks Indsamling. De unge modtager undervisning og hjælp, der skal opbygge deres selvværd og lære dem at have fredelige og gode relationer til andre mennesker. Centeret afholder samtalesessioner, hvor de lærer om en lang række forskellige temaer som lighed mellem kønnene, seksuel og reproduktive sundhed og rettigheder og stofmisbrug. Emnerne bliver bragt op, fordi det netop er her at mange af Madagaskars sårbare unge har haft problemer i deres liv på gaden.

Respekt og mod på tilværelsen

Centerets leder fortæller, hvordan projektet har været med til at hjælpe de unge ud af en voldelig tilværelse og lært dem at udvise respekt overfor sig selv og hinanden. Han oplever, at de unge nu har mere mod på tilværelsen og ønsker sig en bedre fremtid, end den de havde udsigt til før de deltog i projektet.

”Da jeg først ankom til centeret, troede jeg at det ville være ligesom et fængsel. Men medarbejderne lytter virkelig til os og hjælper os til at se, at vi kan opnå mere i livet end vi tror. Når jeg rejser fra centeret og ikke længere skal være en del af projektet, drømmer jeg om at komme tilbage på skolebænken og leve et liv langt væk fra stoffer og vold i Antananarivos gader”, forklarer Fanantenana.

De 187 unge på centeret er kun en lille procentdel af de mange sårbare unge, som midlerne fra Danmarks Indsamling, vil hjælpe til at tackle deres udfordringer, få en uddannelse og skabe en bedre fremtid i deres lokalsamfund.

Fakta 

  • 86% af de 11-14 årige er blevet udsat for fysisk eller psykisk vold af deres omsorgsperson.[1]
  • 2 ud af 3 unge i landet mener at fysisk afstraffelse i hjemmet er normalt.[2]
  • 40% af Madagaskars piger er gift inden de fylder 18. [3]

[1] https://data.unicef.org/country/mdg/

[2] https://www.unicefusa.org/sites/default/files/NextGen%20Project%20Madagascar%20Full%20Proposal%202.pdf

[3] https://data.unicef.org/country/mdg/

Menu