1. Forside
  2. /
  3. Om Danmarks Indsamling
  4. /
  5. Danmarks Indsamling 2020: Børn på flugt har brug for hjælp
  6. /
  7. VedvarendeEnergi 2020: Kvægtyverier driver børn på flugt (tilskudsprojekt)

VedvarendeEnergi 2020: Kvægtyverier driver børn på flugt (tilskudsprojekt)

Vedvarende Energi Danmarks Indsamling

Nomader og agerbrugere i den vestlige del af Kenya ligger i væbnet konflikt med hinanden på grund af kvægtyverier. Familier fordrives, og børn betaler en høj pris.

Kvægtyverier og konflikter mellem nomader og agerbrugere har altid været en del af Kenyas historie. Men de mange våben der er i omløb efter borgerkrigen i Sudan og den langvarige konflikt i Somalia har bidraget til problemets alvor. Resultatet er, at familier og børn sendes på flugt i kortere eller længere varighed efter hvert kvægtyveri. Klimaforandringer som har resulteret i mindre nedbør og ørkenspredning har endvidere medført at græsarealer til nomadernes kvæg er reduceret. Knaphed på ressourcer har derfor også ført til en tilspidsning af konflikten.

Flygtede børn skal sikres skolegang

For at fjerne børnene fra et farligt miljø flygter enten familien eller børnene alene til mere fredelige områder sydpå, hvor de midlertidigt bor hos familie eller bekendte. Børnene bliver ofte ikke tilbudt skolegang i det nye område; og derfor vil projektet arbejde for, at børnene finder tilbage til skolen.

Dialog og konflikthåndtering

VedvarendeEnergi’s indsats er fokuseret i Elgeyo Marakwet amt, hvor vi vil arbejde med konflikthåndtering for at forebygge og modvirke urolighederne. Målet er at facilitere en fortsat konstruktiv dialog mellem de involverede parter i konflikten såsom repræsentanter for de forskellige etniske grupper, myndigheder og politi.

Fakta

Fakta om Kenya og projektet:

  • Projektet gennemføres i et mindre geografisk område, Endo Ward med 25.000 indbyggere. Området grænser op til de tørre områder West Pokot og Baringo i det vestlige Kenya
  • Ifølge Internal Displacement Monitoring Centre i Kenya er der mere end 21.000 personer på flugt fra voldelige kvægtyverier og kamp om naturressourcer i det vestlige Kenya
  • Projektet forventes at have en positiv indvirkning på ca. 4.000 børn
Menu