1. Forside
  2. /
  3. Om Danmarks Indsamling
  4. /
  5. Skattefradrag

Skattefradrag

Indberetning af CPR-nummer

Fra 1. januar 2012 er der skattefradrag for alle bidrag til velgørende organisationer godkendt efter Ligningslovens § 8 A på op til et samlet beløb på kr. 16.600,- om året (2020). Det er de velgørende organisationer, der indberetter beløbet til SKAT, når året er gået. Røde Kors indberetter beløb fra Danmarks Indsamling 2021.

For at få skattefradrag skal både beløb og CPR-nummer indberettes, det gør vi automatisk i januar det efterfølgende år. For bidrag via hjemmesiden og via call centeret kan man oplyse CPR-nummer ved betaling, men dette er ikke muligt for bidrag via 90-numre og sms.

For at opnå et skattefradrag for betalinger via SMS og 90-numre skal bidragyderen rette henvendelse til Røde Kors og dokumentere, at beløbet er betalt til Danmarks Indsamling.

Deltagelse i lotteri er IKKE fradragsberettiget.

Betaler du med MobilePay kan du IKKE længere automatisk opnå skattefradrag, da MobilePay har lukket for den mulighed pr. 31.12.2018.

Alle øvrige henvendelse om indberetning af CPR-numre, spørgsmål om betaling m.m. skal ske til Røde Kors, hverdage mellem 10-15 på telefon 35 29 94 50.

Menu