Skattefradrag

Indberetning af CPR-nummer

Træk op til 17.200 kr. fra
Fra 1. januar 2012 er der skattefradrag for alle bidrag til velgørende organisationer godkendt efter Ligningslovens § 8 A på op til et samlet beløb på 17.700 kr. i 2023. Det er de velgørende organisationer, der indberetter beløbet til SKAT, når året er gået.

Røde Kors er ansvarlig for at indberette beløb fra Danmarks Indsamling 2023.

Sådan får du skattefradrag
For at få skattefradrag skal både beløb og CPR-nummer indberettes, det gør vi automatisk i januar det efterfølgende år. For bidrag via hjemmesiden og via call centeret kan man oplyse CPR-nummer ved betaling, men dette er ikke muligt for bidrag via sms.

For at opnå et skattefradrag for betalinger via SMS skal bidragyderen rette henvendelse til Røde Kors og dokumentere, at beløbet er betalt til Danmarks Indsamling.

Lotteri IKKE er fradragsberettiget
Bemærk venligst at deltagelse i lotteri IKKE er fradragsberettiget.

Betaler du med MobilePay kan du IKKE længere automatisk opnå skattefradrag, da MobilePay har lukket for den mulighed pr. 31.12.2018. Læs mere om reglerne for brug af MobilePay.

Øvrige oplysninger

Alle øvrige henvendelse om indberetning af CPR-numre, spørgsmål om betaling m.m. skal ske til Røde Kors. Organisationen kan kontaktes på hverdage mellem kl. 10-15 på telefon 35 29 94 50 eller email danmarksindsamling@rodekors.dk. Besvarede dette ikke dine spørgsmål? Så finder du de øvrige kontaktoplysninger til sekretariatet bag Danmarks Indsamling. Se kontaktsiden.

Bemærk at alle donationer til Danmarks Indsamling går til bæredygtige udviklingsprojekter. Projekterne er bestemt forud for indsamlingen af 12 humanitære organisationer. Alle projekter bidrager aktivt til FN’s Verdensmål ved at sikre basale menneskerettigheder for verdens mest udsatte.

Ønsker du som virksomhed at øremærke din donation til et særligt projekt, kan du læse mere om de igangværende udvilklingsprojekter. Kontakt herefter vores erhvervsansvarlige på: erhverv@danmarksindsamling.dk for afklaring omkring målrettet donation. Se alle erhvervspartneres muligheder for at blive markeret i forbindelse med Danmarks Indsamling.

keyboard_arrow_up