Danmarks Indsamling 2012: Børn på flugt

Danmarks Indsamling 2012

Mere end 10 mio. mennesker i Afrika syd for Sahara er på flugt eller tvunget fra deres hjem. Næsten halvdelen af flygtningene er børn.

Børn på flugt er den allermest udsatte gruppe overhovedet. Børn uden et hjem lever oftest i ekstrem fattigdom. De kommer ikke i skole og dør af simple sygdomme. Børnenes chancer for på sigt at klare sig og opbygge en fremtid for sig selv og deres land er uendelig små, så længe de er på flugt.

Flygtninge og internt fordrevne er et stort og voksende problem i Afrika. Senest drev tørke hundredtusindvis af mennesker på flugt på Afrikas Horn. Men også krig, fattigdom, naturkatastrofer og klimaforandringer tvinger folk væk fra deres hjem. I den desperate situation, hvor mennesker står uden hjem og uden tryghed, er børnene altid de mest sårbare.

Med Danmarks Indsamling 2012 samlede Danmarks 12 største humanitære organisationer i samarbejde med DR ind til projekter, der skal forebygge, at børn må flygte, støtte de børn, der er på flugt og ikke mindst hjælpe børn på fode igen, når de sammen med deres familier skal skabe sig en ny fremtid efter flugten.

Status pr. 30.6.2017 for anvendelsen af de indsamlede midler fra Danmarks Indsamling 2012

 

 

læs om projekterne for 2012-indsamlingen her:

keyboard_arrow_up