BØRNEfonden 2012: Håb om en bedre fremtid

Med midlerne fra Danmarks Indsamling 2012 vil BØRNEfonden hjælpe børn og unge i Mali med at træffe gode valg for dem selv og forbedre deres chance for at få et job. Behovet er vokset efter militærkuppet, hvor mange flygtede fra nord til syd.

Malis landområder er blandt verdens fattigste, og mange unge føler sig nødsaget til at forlade landområderne for at skabe sig et eksistensgrundlag og komme væk fra den ekstreme fattigdom, der holder dem fanget. BØRNEfondens projekt skal hjælpe fattige og udsatte unge i Malis landområder til at kende deres rettigheder og skabe håb for unge på landet ved at forbedre deres mulihed for at få et job, så det kan modvirke flugten mod storbyerne og udlandet, hvor der ofte ikke venter bedre livsmuligheder.

Projektet vil blandt andet styrke de skoletilbud, der findes for børn og unge, der er droppet ud af det etablerede skolesystem og sikre unge adgang til tekniske og faglige træningstilbud samt en målrettet indsats for, at de efterfølgende kan få et job. Det indebærer træning i iværksætteri og simple forretningsteknikker. BØRNEfondens projekt vil hjælpe de unge ved at tilbyde træning i og mulighed for at optage mikrolån til at starte forretning med. Som selvstændige erhvervsdrivende eller landmænd, kan de unge skabe sig et eksistensgrundlag i landområderne, hvor de bor.

Ændringer af projektet

På grund af den ustabile situation, der har været i Mali gennem det seneste år, er projektet blevet forsinket. BØRNEfonden arbejder så hurtigt som muligt på at få projektet op at køre og har rekrutteret projektpersonale, som tiltrådte i sommeren 2013. Det må påregnes, at projektet kommer til at løbe et år længere end oprindelig planlagt.

Desuden vurderes det om projektet skal have et større fokus på unge drenge og piger, der risikerer at blive rekrutteret som soldater til konflikten i nord.

Fakta

  • Mali blev i marts 2013 udsat for et militærkup, hvor oprørsstyrker besatte de nordlige områder.
  • Mange maliere har søgt mod syd og bosat sig hos slægtninge i områderne, hvor projektet skal finde sted.
  • Mali er blandt verdens 25 fattigste lande.
  • BØRNEfonden er den største danske NGO i Mali.
keyboard_arrow_up