ADRA 2014: Unge mødre med fremtidsdrømme

Unge mødre har dannet mødregrupper og lært nye færdigheder via ADRAs projekt for Unge Mødre i Mulanje, Malawi. Men de unge mødre har også genfundet selvtilliden og styrken til at gå efter deres håb og drømme.

Formålet med Når Mor Er Barn projektet var at forebygge graviditeter blandt unge piger i Mulanje distriktet i Malawi ved at styrke unge mødre i området gennem deltagelse i mødregrupper og deltagelse som ́peer educators`. De unge mødre modtager blandt andet seksualundervisning, træning i madlavning og korrekt ernæring af småbørn. Som et led i at forebygge flere teenagegraviditeter i samfundet, deltager de unge mødre i sociale arrangementer for at sprede kendskab til problemstillingerne ved at blive gravid i en tidlig alder. Under et projektbesøg i oktober 2014 havde ADRA Ungdoms frivillige muligheden for at overvære og aktivt deltage i et monitorerings- og evaluerings kursus for de unge mødre.

Fra håbløshed til nyt håb

19-årige Esther Petulo (Nr 2 fra højre i billedet) blev testet HIV positiv under sin graviditet og da hun efter sin søns fødsel konfronterede sin mand med hans utroskab, forlod han hende for en anden kvinde. Hun var i en håbløs situation. Esther var i stand til at genvinde håbet, da hun blev en del af ADRAs mødregrupper for unge og blev følgende udnævnt til hendes gruppes “peer educator”. Hun har gavnet meget af at deltage i mødregruppen og hun har lært at håndtere udfordringer forbundet med at være ung mor. Men hun har også haft muligheden for at nå ud til andre piger i lignende situationer i samfundet og ”bringe håbet for en bedre fremtid til dem”.

Styrken til at have fremtidsdrømme

ADRA Ungdom mødte Esther Petulo og hendes søn under besøget i oktober 2014 og man kunne se hun var glad og havde genvundet sin styrke til at ́erobre verden`. Hendes plan er at gennemføre sin skolegang og efter gymnasiet vil hun uddanne sig til sygeplejerske. Ester udtaler, at ”ingenting vil forhindre mig i at nå mine mål”, og det er fordi hun har genvundet håbet for en bedre fremtid. Esther er ikke den eneste af de unge mødre, som har fundet viljen til at gå efter sine drømme: 17- årige Mary Manin’ga har via Når Mor Er Barn projektet fundet styrken til at vende tilbage i skole samtidig med at være enlig mor. Men ikke nok med det, så er hun i stand til at forestille sig selv blive uddannet til læge engang i fremtiden – og det er den drøm der er drivkraften bag hendes hårde arbejde.

keyboard_arrow_up