Dansk Flygtningehjælp 2014: 1000 kvindelige forsørgere har fået hjælp i Myanmar

Pengene fra Danmarks Indsamling 2014 har givet enlige mødre og andre kvindelige forsørgere, der har måttet flygte i Myanmars etiske konflikt, mulighed for at brødføde deres familier.

I over tre år har der nu raset en voldelig etnisk konflikt i det vestlige Myanmar, hvilket har tvunget hundredetusinder på flugt. Det har haft enorme menneskelige konsekvenser og mange har svært ved at brødføde sig selv og sin familie. Værst går det ud over de familier, hvor en kvinde står i spidsen for familien.
Derfor har Dansk Flygtningehjælp brugt de indsamlede midler fra Danmarks Indsamling 2014 på at give over 1000 familier med en kvindelig eneforsørger hjælp i delstaten Rakhine. Det har foregået gennem levebrøds- og indkomstskabende aktiviteter, men også gennem individuelle skræddersyede løsninger til de mest udsatte kvinder. Derudover har Dansk Flygtningehjælp hjulpet lokalsamfund med infrastrukturforbedringer i lokalsamfund og lejre for internt fordrevne – også her med et klart fokus på at hjælpe kvinder og børn.

Hjælp til at starte snackbod

Pan Ma Phyu er en af de kvinder, Dansk Flygtningehjælp har hjulpet til en bedre fremtid i Rakhine. Hun bor alene med sine to børnebørn efter, at hendes børn er flyttet til udlandet for at finde arbejde.

Dansk Flygtningehjælp har hjulpet Pan Ma Phyu med at åbne en lille butik, hvor hun sælger hjemmelavede snacks. Gennem overskuddet fra snackboden kan hun nu sørge for at hendes børnebørn kan få de mest basale ting – ris og tøj.

Uden adgang til et større marked er det svært for forretningen at generere det store overskud, men Pa Ma kæmper, så hårdt hun kan og håber på, at tingene bliver bedre for hele området.

Bygget broer og solpaneler

Udover at bidrage til beskyttelse og forbedrede levevilkår for internt fordrevne familier, hvor mor er eneforsørger, har projektet også haft fokus på at støtte lokalsamfundene mere generelt.
I samarbejde med lokalsamfundene har Dansk Flygtningehjælp identificeret 19 projekter, der kommer hele området til gavn. Det har dækket over en række forskellige ting som reparation af en bro, indførelse af solpaneler og renovering af drikkevandsreservoirer. Seksten af disse projekter er nu gennemført, mens tre stadig er i gang.

keyboard_arrow_up