Røde Kors 2016: Familier i Togo får hjælp til at dyrke jorden

Tusindvis af mennesker i Togo har nu lært at dyrke deres egne afgrøder. Foto: Røde Kors

35 landsbyer får nu hjælp til at dyrke deres egne afgrøder og brødføde sig selv takket være danskernes bidrag.

I Savanne-regionen i Togo lever familier i dyb fattigdom. Her er de fleste familier afhængige af at kunne dyrke deres jord for at mætte familiens munde eller sælge afgrøderne videre.

Men klimaet er tørt og nedbøren er sparsom, da der kun er en enkelt regntid om året. Det gør fødevareusikkerheden ekstremt stor, og familierne kæmper hver dag for at få mad nok på bordet. 

Landsbyer på skolebænken

Med hjælp fra Danmarks Indsamlingen får landsbyer i Togo nu hjælp til at dyrke jorden og leve af deres egne afgrøder – også i de tørre perioder. 3.626 mennesker i 35 landsbyer er indtil nu blevet undervist i forskellige landbrugsteknikker, så de ved, hvordan de skal dyrke jorden.

Hele 43 hektar land er blevet opdyrket som landbrugsjord, så familierne kan gro deres egne afgrøder og sælge dem på det lokale marked.  Landsbyerne har også fået uddelt tørkeresistent såsæd og landbrugsredskaber. Nu har små komitéer af frivillige i hver landsby ansvaret for at passe landbrugsjorden og sikre, at afgrøderne vokser, som de skal.

Kvinderne baner vejen frem

10 års erfaringer fra Røde Kors’ projekt i Plateaux-regionen i det sydlige Togo viser, at det er afgørende at styrke kvindernes rolle og indflydelse i kampen mod fattigdom, da kvinden oftest er den primære forsørger i familien. Derfor er 70 mødregrupper blevet oprettet, og flere end 2.000 kvinder lærer nu at læse og skrive og får hjælp til at starte indkomstskabende aktiviteter, så de bedre kan forsørge deres familier.

Interessen for at lære at læse og skrive er stor. ”Vi har oplevet, at rigtig mange kvinder gerne vil deltage i vores kurser. Det vidner dels om, at der er et stort behov for hjælpen. Og så vidner det om, at der er en stor vilje blandt disse kvinder til at blive uddannet og få styrket deres kundskaber, så de kan få mere indflydelse i familien og lokalsamfundet,” fortæller Røde Kors’ programkoordinator for Vest- og Centralafrika Elise Bjerkrheim.

Resultater

  • 3.626 mennesker har deltaget i landbrugskurser
  • 43 hektar land er blevet opdyrket i projektområdet
  • 158 kompostbunker er blevet bygget
  • Mere end et halvt ton såsæd og 5 tons gødning er blevet uddelt i projektområdet
  • 25 landsbyer har fået uddelt sæt med landbrugsredskaber til at dyrke jorden
  • 2.000 kvinder er begyndt på alfabetiseringskurser, så de kan lære at læse og skrive

Fakta om Togo

  • I Togos Savanne-region lever op til 90 % af indbyggerne for under syv kroner om dagen
  • Hvert 3. barn er underernæret
  • 14 % af alle børn dør, før de fylder 5 år
  • Kun hvert 4. barn går i skole

Kilde: Røde Kors

 

keyboard_arrow_up