For skoler

Skoler over hele landet har hvert år Danmarks Indsamling på skoleskemaet

For alle skoler, gymnasier og uddannelser gælder det, at vi har samlet en række undervisningsmaterialer, hvis I skal have temaet for Danmarks Indsamling på skemaet. Derudover finder I også materiale til bredere emner som fattigdom i et globalt perspektiv, nødhjælp, katastrofer og menneskerettigheder mv.

Undervisningsmaterialer

De humanitære organisationer som Danmarks Indsamling hvert år samarbejder med om støtteprojekter i katastroferamte områder, der bidrager til at opfylde FN’s Verdensmål, har hver især bidraget med forslag til fagligt læsestof. Temaet for Danmarks Indsamling 2024 er Sult og Fødevaremangel og det har vi sat fokus på i undervisningsmaterialerne om sult.

Hvordan kan skoler deltage?

Går I i grundskolen, så er det en god idé at være med i Børnenes Danmarks Indsamling . Her hjælper danske børn, børn i nogle af verdens mest udsatte lande, ved at gøre noget godt for andre. Projektet støttes af vores erhvervspartner Novo Nordisk Fonden.

Friskoler ogefterskoler
Efterskolerne har bakket Danmarks indsamling op i mange år. I år er de for andet år i træk gået sammen med friskolerne i Hele Danmarks Pantindsamling.

Gymnasier og andre ungdomsuddannelser
Tidligere var der et særligt tilbud til gymnasier og andre ungdomsuddannelser.  I dystede i fredagscafe og det kan I stadig, men i 2024 har vi udvidet mulighederne og gjort fredagscafeen til en del Danmarks Pantindsamling.

Helt egen indsamling
Har I lyst til at lave jeres helt egen indsamling og selv styre det hele, så kan I gøre det på denne side. I er velkommen til at kontakte os, såfremt I har spørgsmål i forbindelse med oprettelse af egenindsamling.

keyboard_arrow_up