Børnenes Danmarks Indsamling

Danmarks børn går sammen for sultne børn i Uganda

DR Lær, DR Ramasjang og DR Ultra kalder på alle Danmarks børn og beder dem om at gå for en god sags tjeneste i januar.

Vi samler ind til fejl- og underernærede børn i Uganda. 

Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling indtil, der er gået 500.000 km. Lørdag d. 3. februar afsløres det i Danmarks Indsamling på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Uganda.

Karoline Neel Scheil Olsen I GÅR KL. 16:10 OPDATERET I GÅR KL. 16:17 https://www.dr.dk/event/danmarksindsamling/danmarks-boern-gaar-sammen-syriens-boern DR Lær, Ramasjang og Ultra

Registreringen er lukket
– se resultat på DR1 kl. 19

Børnenes Danmarks Indsamling – vi går sammen

I 2023 gik børnene for første gang i fællesskab og vi gør det igen i år for at samle ind til sultne og fejlernærede børn i Uganda. Tidligere samlede børn i med Gode Gerninger nu kalder vi det Børnenes Danmarks Indsamling – vi går sammen.

>> Se hvad pengene går til

Kommuner der går med

Følg med i kommunekampen. Hvilke kommuner er gået længst ind til nu?

Hent undervisningsmaterialer

Der er masser af materiale, som kan understøtte undervisningen og inspirere til at gå for den gode sag.

Børnenes Danmarks Indsamling er for alle

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret med til at bevæge sig for Ugandas børn på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle.

Hver en kilometer udløser en donation på 20 kroner, som går til et Danmarks Indsamlingsprojekt i Uganda til gavn for børn i Uganda.

Skoler og dagtilbud går forrest

De danske skoler og dagtilbud faciliterer gåturene, og alle kan stadig nå at gå med. Fra d. 8. januar og helt indtil d. 3. februar kan lærere og pædagoger arrangere fælles gåture med børnene og registrere deres kilometer.

Læs mere på dr.dk/vigårsammen.

Der vil være gratis undervisningsmateriale tilgængeligt fra DR Lær, som lærere og pædagoger har mulighed for at anvende – fx før eller efter en fælles gåtur, i idrætstimen eller andet. Det giver børnene mulighed for at gå sammen i fællesskab og samtidigt lære noget om, hvorfor lande som Danmark yder udviklingsbistand til andre lande.

Masser af samarbejde

Centrale samarbejdspartnere for Børnenes Danmarks Indsamling er landets biblioteker, FDF og Dansk Skoleidræt. På bibliotekerne kan børnene registrere sine kilometer og få et diplom udleveret. FDF-kredse landet over vil engagere sine medlemmer i indsamlingen ved at facilitere fælles gåture, mens Dansk Skoleidræt blandt andet vil give inspiration til ugentlige gå-øvelser.

Hvad samler børnene ind til?

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamling-projekt i West Nile, Norduganda. Projektet administreres af Folkekirkens Nødhjælp og adresserer udfordringer relateret til sult, fødevareusikkerhed, samt fejl- og underernæring blandt udsatte kvinder og deres børn i flygtningebosættelser og værtslandsbyer i det nordlige Uganda. Donationen fra Novo Nordisk Fonden vil gå til at facilitere aktiviteter, som øger kvindernes adgang til og viden om sunde og nærende fødevarer, så de har bedre mulighed for at give deres børn den mad, de har brug for.

Læs mere og registrér kilometer på: www.dr.dk/vigårsammen

Kontakt Børnenes Danmarks Indsamling

Kontaktperson for Børnenes Danmarksindsamling i DR:

Josefine Mønsted-Lassen
M +45 24 82 74 91
jomn@dr.dk

keyboard_arrow_up