Gymnasier

Pantindsamling og fredagscafé

Tidligere samlede gymnasierne ind ved at holde café fredagen inden Danmark Indsamling gik på skærmen lørdag. Det kan alle gymnasier stadig, men i år udvider vi så gymnasierne og fredagscafeen bliver en del af Danmarks Pantindsamling.

Pantindsamlingen begynder for alvor i december, men tilmeldingen åbner allerede i august og det er børn og unge i friskoler, efterskoler og gynmasier der dyster.

Undervisningsmaterialer, ideer og jeres egen indsamling

Sidste år deltog mange gymnasier og vi håber at endnu flere vil være med til at samle pant ind og bruge de undervisningsmaterialer, vi har samlet til året tema: SULT!

Det hele er samlet på én side om Hele Danmarks Pantindsamling. hvor I bl.a. finder ideer til indsamlingen, undervisningsmaterialer og årets 3 konkurrencer.

Materiale for alle klassetrin

De 12 organisationer der står bag Danmarks Indsamling og Dansk Retursystem har masser af materiale som kan bringe perspektiv på temaet for pantindsamlingen, som er sult, fødevaremangel og genanvendelse.

Vi har samlet undervisningsmaterialer ungdomsuddannelser, for at gøre det let at sætte sult og fødevaremangel på skemaet.

Må man samle andet end pant?

Indsamlingen fokuserer på at pengene kommer fra pant og i hovedpræmien er et af kriterierne, hvor meget pant der samlet ind.  I er velkomne til at arrangere fredagscafé, løb, støttekoncerter eller andre kreative indslag for at støtte den gode sag og sætte pengene ind på jeres pantindsamling. Vi har samlet ideer til hvordan I kan samle ind.

Følg indsamlingen LIVE

Vores samarbejdspartner Betternow er i fuld gang med at udvikle et værktøj så I kan følge indsamlingen live og alle skoler der deltager får deres egen indsamlingsside. Se resultatet for hele Danmarks Pantindsamling.

Tak fordi gymnasierne bidrager

Vi er taknemmelige over at gymnasiaer og andre ungdomsuddannelser vil være med til at hjælpe nogle af verdens fattigste mennesker.

Pengene går langsigtet udviklingshjælp og til at sikre børn i nød basale rettigheder gennem projekter, der støtter FN’s Verdensmål.

Del jeres gode ideer på de sociale medier

Vi håber, at I har lyst til at poste lidt videoer og billeder fra jeres pantindsamling og initiativer på jeres sociale medier.  Tagger I os, så kan vi sammen nå længere ud med det gode bud-skab og måske få endnu flere til at pante for den gode sag. Husk at tagge os med

 

 

så det bliver muligt at re-poste jeres opslag.

keyboard_arrow_up