1. Forside
  2. /
  3. For skoler
  4. /
  5. Efterskolernes indsamling

Efterskolernes indsamling

danmarks indsamling efterskoler

Få 5.000 kroner fra Spar Nord Fonden og få dem til at yngle

Spar Nord Fonden og Danmarks Indsamling stiller 5.000 kroner på højkant til hver af de 20 første efterskoler, der melder sig til Danmarks Indsamling 2021 – og den skole, der er bedst til at samle ind til Danmarks Indsamling får 10.000 kroner som donation til et arrangement på skolen efterfølgende.

Efterskolerne har gennem mange år været trofaste partnere for Danmarks Indsamling og gennem årene har efterskolerne samlet millioner ind til nogle af verdens fattigste mennesker. Penge, der bl.a. er gået til akut nødhjælp i katastroferamte områder og til at sikre børn i nød basale rettigheder gennem projekter, der støtter FN’s Verdensmål.

Men hos Spar Nord Fonden og hos Danmarks Indsamling er vi sikre på, at efterskolerne kan gøre det endnu bedre. Derfor stiller Spar Nord Fonden i alt 100.000 kroner på højkant som ”risikovillig” kapital til årets indsamling.

Konceptet for efterskoler

De 20 første skoler, der melder sig til Danmarks Indsamling, får hver 5.000 kroner som ”startkapital”. Beløbet udbetales pr. 1. november 2020. Det er derefter den enkelte efterskoles opgave og ansvar, at få de penge til at yngle mest muligt via fundraising aktivitetr og dermed sikre det bedst mulige indsamlingsresultat til Danmarks Indsamling 2021.

Vi opfordrer til at elever og lærere på efterskolen udvikler forretningsidéer, der præsenteres i en ”Løvens Hule”-pitch-session med indbudte gæster som dommerpanel. Skolen vælger sammen med dommerpanelet, hvilke projekter, der skal udrulles med henblik på at skabe det størst mulige afkast. Det kan være alt fra events, loppemarkeder, produkter, koncerter, sponsorløb m.m.

Undervejs filmer og dokumenterer eleverne processen, udvælger og producerer en eller flere videoer, der bedst muligt sælger den eller de idéer, som efterskolen vælger at udrulle. Filmene deles på efterskolens egne sociale medier.

Hver efterskole får sin egen MobilePay-kode, så forældre, gamle elever og andre kan støtte efterskolens idéer undervejs.

Følg med i MobilePay-indsamlingerne her

Lørdag den 6. februar kl. 13.00 tælles resultaterne fra alle deltagende efterskoler sammen – og den efterskole, der har samlet mest ind blandt alle deltagende efterskole (altså ikke kun de 20 første) modtager en donation fra Spar Nord Fonden. Beløbet øremærkes til et arrangement for skolen til glæde for fællesskabet.

Det samlede resultat fra alle efterskoler og resultatet fra hver enkelt efterskole, der har samlet mindst 3.000 kroner ind, offentliggøres i TV-showet.– og for de 20 skoler med startkapital fra Spar Nord Fonden dermed mindst 3.000 kroner ud over de 5.000 kroner.


Vil din efterskole være med?

Se videoen nedenfor for at få et indblik i tidligere indsamlinger og aktiviteter fra landets efterskoler.

Vi glæder os over alle de skoler, der år efter år vælger at samle sig om den gode sags tjeneste. Donationen går til støtteprojekter, der varetages af landets 12 største humanitære organisationer.

Projekterne er målrettet børn i nogle af verdens fattigste lande. Alle projekter bidrager aktivt til at opfylde verdensmålene. Danmarks Indsamling er målrettet de stille katastrofer, der ofte forbigår mediernes opmærksomhed.

Din efterskole kan også være med til at gøre en forskel for børn i nød. De 20 første som melder sig, får 5.000 kroner som startkapital, men alle kan være med (og deltager i kampen om 10.000 kroner til skolen).

Hvis I har brug for et lille inspirationsskub, så tag et kig i vores Inspirationskatalog, som giver jer ideer til diverse indsamlingsaktiviteter, der både er underholdende, givende og skaber samhørighed.

Download inspirationskataloget som PDF her.

Undervejs i indsamlingen kan I løbende følge med og se, hvor mange penge, I fundraiser. Du kan som privatperson naturligvis også støtte lige præcis den efterskole, du holder mest af.


Alle efterskoler, der samler minimum 3.000 kroner ind, vil blive vist på skærmen til Danmarks Indsamlings store TV-show lørdag den 6. februar 2021 på DR1.

 

Vejledning til efterskoler

Er I lidt i tvivl om, hvordan I kommer i gang med indsamlingen gennem MobilePay? Så tag et kig på vores vejledninger.


Her er jeres MobilePay-koder (PDF)

Sådan laver du jeres egen QR-kode til MobilePay (PDF)

Vejledning til indbetaling og opgørelse af resultat (PDF)

Inspirationskatalog til indsamlinger (PDF)

Brug for indsamlingsbøtter? Her bestiller I dem.

 

Kontakt os


Har I nogle spørgsmål, undren eller ønsker I at dele jeres gode arbejde med os? Så tøv ikke med at kontakte enten Janne eller Stig:

Janne Andersen
Tlf.: 30 12 68 40
E-mail: janne.m.andersen@gmail.com


Stig Fog (Projektleder for Danmarks Indsamling)
Tlf.: 23 67 42 04
E-mail: mail@stigfog.dk


Efterskolernes Indsamling laves i samarbejde med MobilePay og Spar Nord Fonden.


danmarks indsamling spar nord mobilepay

Menu