1. Forside
  2. /
  3. For skoler
  4. /
  5. Gode Gerninger

Gode Gerninger

Gode Gerninger 2022

Gode Gerninger er tilbage i 2022

Gør en god gerning, og hjælp udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet fra d. 4. januar, når DR og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste. Når et barn gør en god gerning, giver Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling. Gerninger registreres online eller på et af landets biblioteker.

Klik dig videre til Gode Gerningers hjemmeside

Luft din nabos hund, saml skrald omkring din skole, eller hjælp din træner med at pumpe bolde. Det er opfordringen, når Ramasjang, Ultra, DR Lær, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2022 sammen med de yngste danskere – en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 29. januar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Gode Gerninger kan gøres sammen eller hver for sig. Skoler og børnehaver kan finde materiale hos DR Lær, og Ultra og Ramasjang giver ideer til gode gerninger, man kan gøre i fritiden.

Pengene går til Syrien

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og har til formål at yde mental støtte til børn og unge, der er ramt af krigstraumer efter borgerkrigen. Hensigten er at styrke deres muligheder for at skabe en bedre fremtid for dem selv.

Novo Nordisk Fonden støtter op om Gode Gerninger, fordi indsamlingen sætter fokus på den alvorlige flygtningekrise som følge af borgerkrigen i Syrien, hvor 11 mio. mennesker er flygtet fra deres hjem og har behov for humanitær hjælp. COVID-19 krisen har gjort indsatsen endnu mere nødvendig”, siger Hanna Line Jakobsen, Senior Vice-President i Novo Nordisk Fonden.

Om Gode Gerninger og Danmarks Indsamling

Gode Gerninger er en af de mest centrale indsamlingsaktiviteter i Danmarks Indsamling. DR Ramasjang og DR Ultra igangsætter projektet d. 4. januar, og indsamlingen kulminerer med TV-showet på DR1 lørdag d. 29. januar. Her sender Danmarks Indsamling live fra Musikhuset Esbjerg.

Kontakt Gode Gerninger

Kontaktperson for Gode Gerninger i DR: Emma Frandsen, mail: emfr@dr.dk / tlf: 3154 6647

 

FAQ om Gode Gerninger

Hvad er Gode Gerninger?
Gode Gerninger er indsamlingsaktiviteter for børn i forbindelse med årets Danmarks Indsamling. Vi forsøger at motivere de yngste danskere til at lave Gode Gerninger. Hver god gerning udløser en donation på 20 kr til indsamlingen fra Novo Nordisk Fonden.

Hvordan tilmelder man sit barn Gode Gerninger?
Børn kan registrere deres Gode Gerninger både digitalt eller via det lokale bibliotek. Følg med på Danmarks Indsamlings hjemmeside for løbende opdateret information.

Kan alle børn være med i Gode Gerninger?
Ja, alle børn der har lyst til at lave Gode Gerninger for at støtte Danmarks Indsamling, kan være med. Projektet har ingen aldersgrænse.

Hvornår er der Gode Gerninger?
Gode Gerninger løber af stablen i ugerne op til Danmarks Indsamlings store TV-show, der typisk sendes i slutningen af januar eller starten af februar.

Hvad kunne en god gerning være?
En god gerning kan være alt fra at bage en kage til naboen, lufte familiens hund, samle skrald i naturen eller måske sende en hilsen til en beboer på et plejehjem. Kun fantasien sætter grænser.

Menu