1. Forside
  2. /
  3. Virksomheder: Sammen om FN’s Verdensmål
  4. /
  5. Se jeres donation gøre en forskel
  6. /
  7. Virksomhedsbesøg 2016: Foreningen Roskilde i Madagaskar 2016

Virksomhedsbesøg 2016: Foreningen Roskilde i Madagaskar 2016

virksomhedsbesøg

Virksomhedsbesøg 2016

I december 2016 besøgte Foreningen Roskilde Madagaskar. Med på turen var Freja Marie Frederiksen, der på trods af, at hun tidligere har besøgt fattige dele af verden, fik en helt særlig følelse af at besøge slummen på Madagaskar. Behovet for hjælp er stort, og udfordringerne er mange:

Udfordringer i Madagaskar

Der er desværre udfordringer nok at tage fat på i Madagaskar, som er et af de fattigste lande i verden. Måler man fattigdom i årsindkomst, har befolkningen et gennemsnitligt årligt rådighedsbeløb på under 3000 kr.

Samtidig kæmper unge, særligt kvinder, mod gamle traditioner som tidlige ægteskaber, der fører til et højt antal teenagegraviditeter. Unge kvinder må derfor ofte opgive deres uddannelse for at tage sig af deres børn. Det skaber en usikker fremtid for pigerne og deres familier.

De børn, der kommer i skole, er heller ikke nødvendigvis garanteret de bedste vilkår for en uddannelse, der kan sikre dem økonomisk i fremtiden. Mange skoler er nemlig i så dårlig stand, at de cykloner der hærger landet i perioder, blæser dem omkuld. Samtidig er kvaliteten af undervisere svingende.

Udvikling og håb

Takket være erhvervspartnere som Foreningen Roskilde er det muligt for danske humanitære organisationer at igangsætte udviklingsprojekter i lande som Madagaskar. Her har UNICEF blandt andet stablet et projekt på benene, der skal sikre børn en bedre skolegang.

Organisationen støtter udsatte børn ved både at se på skolernes fysiske stand, og hjælpe lokalbefolkningen med at sikre bygningerne mod vind. Samtidig arbejder UNICEF sammen med lokale om et styrke undervisningen, gennem en række opkvalificerende forløb for lærerne.

Tag med på virksomhedsbesøg

Som erhvervspartner får du mulighed for at rejse med pengene og se, hvordan jeres donation skaber positive forandringer under verdensmålene i nogle af verdens mest udsatte områder. Kontakt sekretariatet bag Danmarks Indsamling for at høre mere om, hvordan et partnerskab kan byde på en rejse for livet.

Følg med på vores LinkedIn profil for nyheder og spændende information om, hvordan fundraising kan styrke jeres CSR arbejde. Eller læs mere om emnet lige her.

Menu