1. Forside
  2. /
  3. Virksomheder: Sammen om FN’s Verdensmål
  4. /
  5. Se jeres donation gøre en forskel
  6. /
  7. VIRKSOMHEDSBESØG 2018: KROMANN REUMERT I UGANDA

VIRKSOMHEDSBESØG 2018: KROMANN REUMERT I UGANDA

virksomhedsbesøg 2017

Virksomhedsbesøg 2018: uganda

Mette Munk, Kommunikationskonsulent for Kromann Reumert, var med i Uganda i 2017, hvor hun fik muligheden for at se, hvad Kromann Reumerts støttepenge går til. Hun blev mødt med smil og imødekommenhed, samtidig med at turen bød på meget stof til eftertanke.

Mange børn i Uganda har mistet deres mor eller far som følge af sygdom. De efterladte børn er ekstremt sårbare med dårlig mulighed for at fortsætte deres skolegang. Det skyldes, at forældrene skal betale for uniformer og materialer til skolebrug. På trods af, at den øvrige familie ofte tager dem til sig, så er det ikke givet, at de har råd til at betale de ekstra udgifter til skolegang, eller at det bliver prioriteret. 

Tag med på virksomhedsbesøg 2018 til Uganda her.

Lokale tager kampen op

En marginaliseret gruppe i distriktet Soroti, i det nordøstlige Uganda har dannet foreningen Awoja for at gøre noget ved denne problematik. Foreningen vil have udsatte børn tilbage på skolebænken. 

Med støtte fra Caritas Danmark har foreningen startet indkomstgenererende aktiviteter. Det vil sige aktiviteter, der giver et lille afkast, som de vælger at bruge til at finansiere forældreløse børns skolegang. Foreningens medlemmer består af handicappede, enker, HIV/AIDS-ramte samt af unge, der selv har måtte undvære skolegang. 

Projektet bidrager til FN’s Verdensmål ved at sikre basale rettigheder til børn, der har haft en turbulent start på tilværelsen i et af verdens fattigste områder.

rejs med på virksomhedsbesøg

Vil jeres virksomhed også rejse med pengene og se, hvordan jeres donation gør en reel forskel for verdens fattigste? Så kom med på besøg gennem jeres partnerskab med Danmarks Indsamling. 

Læs mere om erhvervssamarbejder her.

Eller kontakt os med spørgsmål på: erhverv@danmarksindsamling.dk

Menu